Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pırasa çorbası
Pırasa çorbası
Pratik Pırasa çorbası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
3 adet pırasa
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 demet maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın. Diğer taraftan 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış pırasaları sote edin. Üzerine et suyu, süt, püre patates, tuz ve karabiber ekleyip yarım saat pişirin. Küçük bir kapta yumurta sarısı, krema, kaşar peyniri rendesi ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Daha sonra çorbanın üzerine ilave edin. Birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Pakize Hakan'ın tarifi


Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri