Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lebeni Çorbası
Lebeni Çorbası
Pratik Lebeni Çorbası Tarifi

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
terbiyesi için: 2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
yarım limon
üzerini süslemek için: kuru nane
taze nane
pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı: Akşamdan ıslanmış ve nohut ve aşurelik bulgur haşlanır. Buğday 1 saat nohut da pişene kadar pişirilir. Pişirilen buğday ve nohut bir kabın içinde birleştirilir. Tekrar ocağa alınır, kaynatılır. 1 su bardağı su, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurt, limon ve 1 yumurta karıştırma kabına konulur iyice çırpılır, süzgeçten geçirilir. Hazırlanan terbiye çorbaya ilave edilir ve kaynatılır. Yeteri kadar tuz ve karabiber ilave edilir. Tereyağı, kuru nane ve pul biberle sos yapılır. 

 


Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri