Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bulgur kötfeli çorba
Bulgur kötfeli çorba
Pratik Bulgur kötfeli çorba Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 adet orta boy kabak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
20 adet spagetti makarna
5-6 dal nane
tuz
köftesi için: 1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıcak su
100 gram kıyma
1 adet küçük soğan
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin. Daha sonra kıymayı ilave edin. Soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan fındık büyüklüğünde köfteler koparıp, kenara alın. Kabakları küp doğrayıp sıvıyağda sote edin ve kenara alın. Bir tencerede tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Makarnaları küçük küçük koparıp, kaynayan suya ekleyin. Üzerine köfteleri atın. Makarnalar yumuşamaya başlayınca, sotelediğiniz kabakları tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri