Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bezelye çorbası
Bezelye çorbası
Pratik Bezelye çorbası Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 kg bezelye
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 dilim fıstıklı jambon, tuz

Hazırlanışı: Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin. 1 çorba kaşığı tereyağı, mısır unu ve tuzu ekleyerek bir taşım kaynatın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı incecik kıyın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin. Jambonu jülyen doğrayın. Soğanlı malzemeyi ekleyip karıştırın. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine soğanlı jambon yayın. Sıcak olarak servis yapın.


Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Doktor Gülseren Ünsün'ün diabet hastaları için yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri