Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yengeç sandviç
Yengeç sandviç
Pratik Yengeç sandviç Tarifi

Malzemeler:
1 adet susamlı hamburger ekmeği
1 yaprak marul
2-3 dilim füme dil
4 dilim kaşar peyniri
1 adet siyah zeytin
1-2 tatlı kaşığı labne
mısır salsalı sos:
4 çorba kaşığı konserve mısır
1 çorba kaşığı ketçap
1 adet kırmızı biber
2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın. Marulun üzerine bu sostan 2 çorba kaşığı koyun. Dilimlenmiş füme dilin üzerine 2 dilim kaşar peyniri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirip, sosun üzerine alın. Ekmeğin diğer yarısını üzerine kapatın. Kalan kaşar peyniri dilimlerinden kıskaç, göz ve ağız yapın. Gözün üzerine labne sürüp, ikiye bölünmüş zeytinleri yapıştırın. Kıskaçları kürdan yardımıyla ekmeğe tutturun. Göz ve ağız kısımlarına labne sürüp ekmeğin üzerine yerleştirin.

Kaynak: Sofra Dergisi - İpek Kuşçu'nun tarifi


Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Binnur Siyako'dan pratik, lezzetli ve bol vitaminli bir çorba tarifi...

Sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın.

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri