Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yengeç sandviç
Yengeç sandviç
Pratik Yengeç sandviç Tarifi

Malzemeler:
1 adet susamlı hamburger ekmeği
1 yaprak marul
2-3 dilim füme dil
4 dilim kaşar peyniri
1 adet siyah zeytin
1-2 tatlı kaşığı labne
mısır salsalı sos:
4 çorba kaşığı konserve mısır
1 çorba kaşığı ketçap
1 adet kırmızı biber
2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın. Marulun üzerine bu sostan 2 çorba kaşığı koyun. Dilimlenmiş füme dilin üzerine 2 dilim kaşar peyniri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirip, sosun üzerine alın. Ekmeğin diğer yarısını üzerine kapatın. Kalan kaşar peyniri dilimlerinden kıskaç, göz ve ağız yapın. Gözün üzerine labne sürüp, ikiye bölünmüş zeytinleri yapıştırın. Kıskaçları kürdan yardımıyla ekmeğe tutturun. Göz ve ağız kısımlarına labne sürüp ekmeğin üzerine yerleştirin.

Kaynak: Sofra Dergisi - İpek Kuşçu'nun tarifi


Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Ağzınızı tatlandıracak çikolatalı ılız muz rulosunu mutlaka denemelisiniz...

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri