Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yanardağ keki
Yanardağ keki
Pratik Yanardağ keki Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
4 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık yağı
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
3.5 su bardağı un
200 gram çilek
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı bal
50 gram kuvertür çikolata
tuz, pudraşekeri

Hazırlanışı: Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Hamuru, yağlanmış, ortası delik kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Çilekleri elma dilimi şeklinde dilimleyin. Şeker, hindistancevizi ve bal ile harmanlayın. Keki soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine gezdirerek dökün. Çilekleri kekin orta boşluğuna doldurun. Pudraşeker serpip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri