Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Top kek
Top kek
Pratik Top kek Tarifi

Malzemeler: 18 adet
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
bir buçuk su bardağı un
üzerine: 1 kutu krema
3 çorba kaşığı pudraşekeri
renkli top şekerlemeler

Hazırlanışı: Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave ettikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın. Küçük kağıt kek kalıplarını, dağılmalarını önlemek için muffin kalıplarının içine oturtun. Hazırladığınız harçtan kağıt kek kalıplarının içine üçer çorba kaşığı dolurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğine bakın. Eğer pişmediyse 5 dakika daha fırında tutup, çıkarın. Üzeri için krema ve pudraşekerini bir kasede karıştırın. Daha sonra bir sıkma torbasına doldurun. Top kekler ılındıktan sonra kremayı üzerine sıkın. Renkli top şekerlemelerle süsleyip, servis yapın.


Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın.

Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri