Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli erişteli yoğurt çorbası
Sebzeli erişteli yoğurt çorbası
Pratik Sebzeli erişteli yoğurt çorbası Tarifi

Malzemeler: 6 porsiyon
karışık sebze (1 soğan, 1 havuç, 1 patates, 8-10 adet taze fasülye)
6 bardak yani 1,5 litre su (veya varsa tavuk suyu)
½ bardak erişte
2 bardak yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı: Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz. Sebzeler olmaya yakın erişteleri tencereye ekleyin. Bu arada ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, un ve kuru naneyi iyice karıştırın. Pişen çorbanın suyundan yoğurt karışımına 1-2 kepçe ekleyin ki ılınsın ve kesilmesin. Yoğurt karışımını çorbaya yavaş yavaş sürekli karıştırarak ilave edin. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika kaynatın. Bu kadar.Kuru naneyi üzerine annelerimizin yaptığı gibi sonradan tereyağı ile birlikte ekleyebilirsiniz. Daha lezzetli olur. Fakat böyle de güzel. Hem böyle soğuk olarak ta içilebiliyor.

Aşçının notu: Bu çorbayı sonsuz kere çeşitlendirmek mümkün. Şöyle ki: İçine her tür sebze koyabilirsiniz (kabak, iç bakla, bezelye, ıspanak, mantar, kereviz …). Erişte yerine arpa şehriye ya da herhangi küçük boyutlu makarna kullanılabilir. Ayrıca her tür tahıl ve bakliyat bu çorbaya çok yakışır ve daha da besleyici yapar (pirinç, bulgur, buğday, nohut, fasulye ve hatta yeşil mercimek…)

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


 


Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın.

Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri