Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli erişteli yoğurt çorbası
Sebzeli erişteli yoğurt çorbası
Pratik Sebzeli erişteli yoğurt çorbası Tarifi

Malzemeler: 6 porsiyon
karışık sebze (1 soğan, 1 havuç, 1 patates, 8-10 adet taze fasülye)
6 bardak yani 1,5 litre su (veya varsa tavuk suyu)
½ bardak erişte
2 bardak yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı: Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz. Sebzeler olmaya yakın erişteleri tencereye ekleyin. Bu arada ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, un ve kuru naneyi iyice karıştırın. Pişen çorbanın suyundan yoğurt karışımına 1-2 kepçe ekleyin ki ılınsın ve kesilmesin. Yoğurt karışımını çorbaya yavaş yavaş sürekli karıştırarak ilave edin. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika kaynatın. Bu kadar.Kuru naneyi üzerine annelerimizin yaptığı gibi sonradan tereyağı ile birlikte ekleyebilirsiniz. Daha lezzetli olur. Fakat böyle de güzel. Hem böyle soğuk olarak ta içilebiliyor.

Aşçının notu: Bu çorbayı sonsuz kere çeşitlendirmek mümkün. Şöyle ki: İçine her tür sebze koyabilirsiniz (kabak, iç bakla, bezelye, ıspanak, mantar, kereviz …). Erişte yerine arpa şehriye ya da herhangi küçük boyutlu makarna kullanılabilir. Ayrıca her tür tahıl ve bakliyat bu çorbaya çok yakışır ve daha da besleyici yapar (pirinç, bulgur, buğday, nohut, fasulye ve hatta yeşil mercimek…)

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


 


Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri