Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli domates çorbası
Sebzeli domates çorbası
Pratik Sebzeli domates çorbası Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
1 bardak=250 ml

1 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 patates
1 havuç
1 yemek kaşığı doğranmış kereviz sapı ya da 1 küçük kereviz
2 bardak domates rendesi
2-3 bardak su
1’er çay kaşığı kişniş ve kimyon (gönlünüze göre artık…)
tuz, karabiber,
krema, servis için

Hazırlanışı: Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin. Doğranmış kereviz yapraklarını, domatesi ve baharatları ilave edin. Altı kısık ve kapağı kapalı bir şekilde domatesle sebzeler iyice kaynaşana kadar pişirin. 1-2 bardak sıcak su ilave edip içindeki sebzeler yumuşayana kadar ağzı kapalı pişirmeye devam edin. Arada kontrol etmeyi, karıştırmayı unutmayın. Dibine tutar yemek, karışmam. Pişme işlemi bitince çorbayı püre haline getirin. Kıvam ayarını bu aşamada sıcak su ile yapabilirsiniz. O yüzden baştan hemen tarifteki suyun tamamını koymayın derim. Üstüne krema gezdirerek servis yapın.

Aşçının notu: Kereviz sapı yerine taze fesleğen, biberiye gibi aromatikler de şahane olur. Kıvamı koyu yapılıp makarna sosu olarak kullanılabilir. Nitekim kalan çorba ertesi güne dolapta koyulaşmıştı. Makarnaya sos yaptım.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Son Aranan Yemek Tarifleri

Binnur Siyako'dan enfes bir salata. Farklı tarif denemek isteyenler için hem pratik hem lezzetli...

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.

Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri