Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebze bahçesi
Sebze bahçesi
Pratik Sebze bahçesi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 tavuk göğüs eti
1 küçük soğan
300 gram bezelye
1 havuç
1 patates
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı: Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın. Havuç ve patatesin kabuğunu soyup tavuk etlerinin büyüklüğünde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı ilave edin. Hafifçe kavurun. Tavuk etini ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Bezelye, havuç ve patatesi ilave edip 5 dakika daha kavurun. Su ve salçayı ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sonrası keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri