Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Renkli patatesli balık
Renkli patatesli balık
Pratik Renkli patatesli balık Tarifi

Malzemeler: (4 kişilik)
500 gram patates
1/2 demet maydanoz
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
150 gram bezelye
6 yemek kaşığı sıvıyağ
100 ml. süt
10 adet pane balık(dondurulmuş)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet limon
tuz
karabiber
beşamel sos için
50 ml. süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Patatesleri yıkayın ve kabuklu olarak 20 dakika tuzlu suda haşlayın. Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın.

Dolmalık biberleri yıkayın, küb şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın.

Küb şeklinde doğradığınız dolmalık biberleri koyup çevirin.

Beşamel sosu biberlere ilave edip iyice karıştırın. Bezelyeleri de katıp 3 dakika pişirin.

Patatesleri küb şeklinde doğrayın, maydanozla birlikte sosa katıp, tuz ve karabiber ile tatlandırın.

4 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın, balıkları koyup her iki taraflarını 6-8 dakika kızartın. Patatesli garnitürle servis yapın.


Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Şebnem İnan'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın.

Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri