Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pratik profiterol
Pratik profiterol
Pratik Pratik profiterol Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
2 elma
1 paket bebe bisküvisi
1 tutam tarçın
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı çırpılmış kremşanti

Hazırlanışı: Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Top top yapıp geniş bir servis tabağına üst üste dizin. Kakaolu pudingi soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Karıştırarak hafif ılıtıp elmalı topların üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış kremşantiyi sıkma tüpüne doldurup yıldız uç kullanarak profiterolleri süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.


Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce servis yapacağınız tabağın tabanını roka ile yükseltin. Somonları dilerseniz rulo sararak ya da gül şeklinde kıvırarak rokaların üzerine yerleştirin.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri