Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pratik profiterol
Pratik profiterol
Pratik Pratik profiterol Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
2 elma
1 paket bebe bisküvisi
1 tutam tarçın
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı çırpılmış kremşanti

Hazırlanışı: Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Top top yapıp geniş bir servis tabağına üst üste dizin. Kakaolu pudingi soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Karıştırarak hafif ılıtıp elmalı topların üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış kremşantiyi sıkma tüpüne doldurup yıldız uç kullanarak profiterolleri süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.


Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri