Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli börekler
Peynirli börekler
Pratik Peynirli börekler Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet yumurta
100 gram beyaz peynir
25 gram tereyağı
30 gram un
250 ml süt
20 ml krema
muskat
dereotu, beyazbiber, tzu

Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin. Sütü azar azar ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin ve ateşten alın. Kremayı mikser ile karıştırın. Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın. Kremaya teker teker yumurta sarılarını ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Beyaz peyniri, birkaç dal dereotu ile ufalayıp ezin. Tencereye kremalı yumurtayla ekleyin. Tuz, biber ve muskatı ilave edin. Yumurta aklarını el mikserinin önce düşük, sonra kuvvetli hızda kar haline gelene kadar bir tutam tuz ile çırpın. Yavaş yavaş fazla çırpmadan peynirli karışımı ilave edin. Porsiyonluk yağlanmış 4 adet kalıba paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Mutfak rehberi


Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri