Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Paneli parmak tavuk
Paneli parmak tavuk
Pratik Paneli parmak tavuk Tarifi

Çocukların da keyifle yiyeceği paneli parmak tavukları hazırlamak oldukça keyifli. Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'ın bu yemek tarifini mutlaka deneyin....

Malzemeler:
Galeta unu
Normal un
1 çırpılmış yumurta
1 adet patates
7 adet parmak tavuk
Akdeniz yeşillikleri
çeri domates
Maydanoz
biraz susam
tuz
karabiber

Hazırlanışı: Önce tavuklar tuz ve karabiberle tatlandırılır. 100 gram galeta ununun içine tuz, karabiber, kıyılmış toz maydanoz ve kurutulmuş domates konulur ve karıştırılır, böylece provansal pane hazırlanmış olur. Normal panenin yapılışına geçilir. Tavular ilk önce una, sonra yumurtaya sonra galeta ununun içine batırılarak panelenir. Tavuklar yine aynı işlemle susamlı ve provansal paneyle panelenir. Panelenen tavuk parçaları 170 derecelik yağda kızartılır. İçine peçete konulmuş tabağa alınır. Akdeniz yeşillikleri ve kirpi patates eşliğinde servis edilir.

Afiyet olsun!


Çocukların da keyifle yiyeceği paneli parmak tavukları hazırlamak oldukça keyifli. Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'ın bu yemek tarifini mutlaka deneyin....

Son Aranan Yemek Tarifleri

Acıbademleri elinizde küçük parçalar halinde kırıp bir kaba aktarın. Üzerine süt ilave edip 15 dakika kadar bekletin.

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Ramazanda keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Ramazan sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri