Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Negerek
Negerek
Pratik Negerek Tarifi

Malzemeler: 6 porsiyon
500 gr kabak, rendelenmiş
1/4 bardak pirinç
2 - 3 diş sarımsak, dövülmüş
150 - 200 gr beyaz peynir, ufalanmış
2 yumurta
1 bardak karışık yeşillik (taze soğan, maydanoz, dereotu, nane…)
2 bardak süt
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Susam ve çörekotu, üzeri için
1 domates, üzeri için

Hazırlanışı: Süt ve üzerine koyulacak malzemeler hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün. Harcın hafif üstüne çıkacak kadar süt (yani 2 bardaktan az ya da biraz fazla olabilir, dökerken dikkat ederek dökmelisiniz) ilave edin. İnce dilimler halinde kesilmiş domates ile üstünü süsleyin. En son susam ve çörekotu serperek 175 derece fırında pişirin.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Süt ve üzerine koyulacak malzemeler hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri