Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nefis pirzolalar
Nefis pirzolalar
Pratik Nefis pirzolalar Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
8 kalem pirzola
püre için: 200 gram şehriye
30 gram tereyağı
muskat, tuz
domates sosu için: 6 orta boy domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, 1 çay kaşığı tozşeker

Hazırlanışı: Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın. Tereyağı, muskat ve tuzu ekleyerek blenderden geçirin. Domates sosu için, domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Domatesleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alın. Domates, tuz ve şekeri ilave edip pişirin. Pirzolaları ızgarada veya tavada pişirin. Hazırladığınız püreyi kalıplarda şekillendirerek servis tabaklarına alın. Yanına pirzolaları yerleştirin. Üzerine domates sosunu dökün. Tabağın etrafını kıyılmış maydanoz ile renklendirin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

İftar sofraları için güzel bir yemek tarifi...

Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın.

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Ahmet Hocaoğlu'ndan Mardin yöresine aiz tavuk dolması tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri