Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mercimekli patlıcanlı bulgur pilavı
Mercimekli patlıcanlı bulgur pilavı
Pratik Mercimekli patlıcanlı bulgur pilavı Tarifi

Malzemeler: 4-6 porsiyon
1 bardak bulgur
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 patlıcan
1 domates
2 bardak su
1/3 bardak yeşil mercimek
tuz
baharat, karışık (kuru nane, karabiber, kimyon, pul biber, tarçın vs.)

Hazırlanışı: Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın. Bu arada soğanı yemeklik, domates ve alacalı soyduğunuz patlıcanı küp küp doğrayın. Soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcanı ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra domatesi ve baharatları ekleyin. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Suyu tencereye ekleyin. Su kaynamaya başlayınca, süzdüğünüz mercimekleri ve bulguru ilave edin. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince altını kapatın. Tencere ile kapağın arasına bir mutfak havlusu koyup dinlenmeye bırakın.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Domateslerin tepesini kapak şeklinde kesip içini kaşıkla çıkarın. Servis tabağında düz durması için alt kısımlarından da biraz kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri