Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kremalı ıspanak çorbası
Kremalı ıspanak çorbası
Pratik Kremalı ıspanak çorbası Tarifi

Malzemeler: 4-5 porsiyon
500-750 gr ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 lt su
2 yemek kaşığı krema
yarım bardak süt
yarım çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı tuz
karabiber

Hazırlanışı: Yağı eritip soğanı kavurun. Kabaca doğranmış ıspanağı ekleyin ve 5-10 dakika kavurun. Suyu ekleyin, 20 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Blenderla püre yapıp krema, süt, baharat ve tuzunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Ağzı kapalı demlendirin.

Aşçının notu: Çorbamızın Olmazsa Olmazı muskat. Namı diğer küçük hindistancevizi ya da hint cevizi. Toz olarak değil de tane olarak almak ve rendeleyerek kullanmak daha makbul. 10 tane alsanız senelerce yetiyor. Zaten hep çok az miktarlarda kullanılıyor. Eksik etmeyin derim. Çorba, haşlanmış nohut ve makarna eklenerek taneli hale getirilebilir.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri