Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaplumbağa Pastası
Kaplumbağa Pastası
Pratik Kaplumbağa Pastası Tarifi

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den çocukların severek yiyecekleri, sunumuyla da dikkat çeken bir pasta...

6 kişilik

pandispanya için:
3 adet oda sıcaklığında yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gr bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
1 kutu krema
3 adet kakaolu topkek

Üzeri için: 5 adet kivi

Hazırlanışı:

Derin bir kasede yumurtaları tozşekerle birlikte mikserin en üst seviyesinde koyu bir kıvama gelene kadar iyice çırpın. Daha sonda elenmiş unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra bütün malzemeyi tekrar karıştırın. Orta büyüklükte yuvarlak bir fırın kabının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra soğutun ve küçük kareler halinde kesin. Diğer tarafta bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları krema ile karıştırın. Bu karışımı, küçük kareler halinde kestiğiniz pandispanya ile karıştırın. Kaplumbağa formu vereceğiniz kaba önce streç film serin. Hazırladığınız karışımı bu kabın içine boşaltın. Üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Donan kaplumbağa gövdesini servis tabağına alın. Topkeklerden 4 adet ayak ve 1 adet baş hazırlayıp yerleştirin. Kaplumbağanın üzerini kivi dilimleri ile kaplayın. Bonibonlarla süsleyip, daha sonra servis yapın.

Sofra Dergisi haziran sayısından alınmıştır.


Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den çocukların severek yiyecekleri, sunumuyla da dikkat çeken bir pasta...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri