Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı çeşitlemeler
Kıymalı çeşitlemeler
Pratik Kıymalı çeşitlemeler Tarifi

Malzemeler: tek porsiyon
2-3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
2-3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek
Tuz, karabiber, kimyon, kişniş vs…
Bu temel karışıma her tür sebze, yeşillik ve hatta meyve ekleyebilirsiniz. Ben 1-2 yemek kaşığı doğranmış kırmızı biber ve konserve mısır ekledim. Ertesi gün yaptığımda ise nar ve maydanoz koydum.

Hazırlanışı: Hepsini tabağa koyup karıştırıyorsunuz.

Aşçının notu: Başka neler konur? Buharda pişmiş sebzeler (günaşırı olur bizim evde buharda pişmiş patates, havuç, brokoli yeşil fasülye, karnabahar. Bebek için…), seviyorsa kuru soğan, konserve bezelye, aaaa ıspanak da şahane olur, maydanoz gibi çiğden konabilir. Ya da yıkadıktan sonra yapraklarında kalan su yeterekten ağzı kapalı tencerede kısık ateşte söndürür, fazla suyunu sıkar da börek yapar, ekmeğe kadar, buzluğa falan koyarız ya. O halini küçük küçük kıyıp eklesek, çocuk da yese, daha başka ne ister bir anne?

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


 


Çok pratik, çocukların severek yiyeceği, 5 dakikada hazırlanabilecek bir yemek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Vanilyalı pudingi, süt ve vişne suyuyla birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri