Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç
Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç
Pratik Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
Malzemeler:
1 kırmızı soğan
1 adet domates
1 tutam roka
1 küçük kutu ton balığı
mini sandviç ekmeği için: 500 gr un
yarım paket yaş maya (20 gr)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
aldığı kadar un

Hazırlanışı: Karıştırma kabına sütü, mayayı, sıvıyağı koyup karıştırıp eritiyoruz. Üzerine ölçümüzdeki unu, toz şekeri, tuzu ilave edip alabildiği kadar su ile hamurumuzu yoğuruyoruz. İyi yoğrulmuş özdeşleşmiş bir hamur olmalı. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Hazırlanan hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra cevizden büyük bezelere bölüp, tezgah üzerinde avucumuzla bastırarak fotoğraftaki gibi sandviçler hazırlıyoruz. Son bir kez daha tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sandviç ekmekleri piştikten sonra soğumasını bekliyoruz. Kırmızı soğan, domates, roka ve don balığını sandviçin içine yerleştiriyoruz.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

avuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.

Çocuğunuzun hem severek hazırlayacağı hem de yiyeceği bir tarif. Sandviç ekmeğini bir tarafı kapalı kalacak şekilde ortadan ikiye siz kesmelisiniz.

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri