Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç
Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç
Pratik Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
Malzemeler:
1 kırmızı soğan
1 adet domates
1 tutam roka
1 küçük kutu ton balığı
mini sandviç ekmeği için: 500 gr un
yarım paket yaş maya (20 gr)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
aldığı kadar un

Hazırlanışı: Karıştırma kabına sütü, mayayı, sıvıyağı koyup karıştırıp eritiyoruz. Üzerine ölçümüzdeki unu, toz şekeri, tuzu ilave edip alabildiği kadar su ile hamurumuzu yoğuruyoruz. İyi yoğrulmuş özdeşleşmiş bir hamur olmalı. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Hazırlanan hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra cevizden büyük bezelere bölüp, tezgah üzerinde avucumuzla bastırarak fotoğraftaki gibi sandviçler hazırlıyoruz. Son bir kez daha tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sandviç ekmekleri piştikten sonra soğumasını bekliyoruz. Kırmızı soğan, domates, roka ve don balığını sandviçin içine yerleştiriyoruz.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Bu serinletici salatayı haşlanmış taze patates yada taze ekmek ve tereyağla hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz.

1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri