Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç
Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç
Pratik Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
Malzemeler:
1 kırmızı soğan
1 adet domates
1 tutam roka
1 küçük kutu ton balığı
mini sandviç ekmeği için: 500 gr un
yarım paket yaş maya (20 gr)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
aldığı kadar un

Hazırlanışı: Karıştırma kabına sütü, mayayı, sıvıyağı koyup karıştırıp eritiyoruz. Üzerine ölçümüzdeki unu, toz şekeri, tuzu ilave edip alabildiği kadar su ile hamurumuzu yoğuruyoruz. İyi yoğrulmuş özdeşleşmiş bir hamur olmalı. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Hazırlanan hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra cevizden büyük bezelere bölüp, tezgah üzerinde avucumuzla bastırarak fotoğraftaki gibi sandviçler hazırlıyoruz. Son bir kez daha tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sandviç ekmekleri piştikten sonra soğumasını bekliyoruz. Kırmızı soğan, domates, roka ve don balığını sandviçin içine yerleştiriyoruz.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Kalorisi az olan bir makarna yemek isteyen makarna tutkunları için Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir tarif...

Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri