Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında kabak mücver
Fırında kabak mücver
Pratik Fırında kabak mücver Tarifi

Malzemeler: 6-8 porsiyon
1 büyük kabak
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 küçük kuru soğan
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
1 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
maydanoz, dereotu
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır. Yumurta, un, yoğurt ve zeytinyağı macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. Peynir, ekmek içi, tuz ve baharat eklenir. Tüm malzemeler iyice harmanlanıp yağlanmış borcama dökülür. 180 derecede 30-40 dk pişirilir.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri