Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayıcık
Ayıcık
Pratik Ayıcık Tarifi

Malzemeler: (22 adet)

2 adet çiğ ekmek hamuru
1 adet yumurta akı
20 gram susam
20 gram haşhaş tohumu
3 adet yer fıstığı
3 adet fındık

Hazırlanışı:

Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisinde topları birleştirerek bir ayıcık yapın. Fındık ve fıstıkları bir miktar yumurta akı ile ayıcıkların üzerine yapıştırın.

Fındık ve fıstıklar ile kulak, ağız, burun ve göz yapıp 15 dakika bekletin. 200ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 20-25 dakika pişirin.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Kakao, esmerşeker, toz zencefil, tarçın, vanilya ve muskatı geniş bir kapta karıştırarak üzerine eritilmiş tereyağı ekleyin.

Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş çikolata ve granül kahveyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 cappuccino fincanına paylaştırın.

Mangal tutkunları müjde! Yemekevi.tv sizleri unutmadı. Piknik keyfinize keyif katmak için, gurme Nedim Arzık terbiyeli şişin püf noktalarını anlattı...

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri