Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şehriyeli kabak yemeği
Şehriyeli kabak yemeği
Pratik Şehriyeli kabak yemeği Tarifi

Malzemeler: 3 porsiyon
2 kabak
2 domates
1 soğan
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 bardak şehriye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 bardak sıcak su
Tuz
üzeri için: dereotu

Hazırlanışı: Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur. Üzerinden zeytinyağı gezdirilir. Doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber ilave edilir. Ağzı kapalı ve altı çok kısık olarak, hiç su ilave etmeden, kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Başka bir tencerede şehriye, 1 yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe kavrulur. Üzerine kaynar su ve tuz ilave edilir ve ağzı kapalı olarak pilav gibi pişirilir. Şehriye suyunu çekince kapağa kağıt peçete konularak biraz demlendirilir. Pişen kabaklar ve şehriye birbirine karıştırılır. Üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..

Süt ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla ezin.

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri