Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiçek bahçesi
Çiçek bahçesi
Pratik Çiçek bahçesi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
250 gram tereyağı
3.5 su bardağı un
1 su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
renkli gıda boyası

Hazırlanışı: Bu tarifi bırakın çocuğunuz hazırlasın. Ancak bu arada sizin de yardım etmeniz gereken yerler olacaktır. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Çocuğunuz pudraşekerini ekleyip mikserle beyazlaşana kadar çırpabilir. Elenmiş unu ve vanilyayı ekleyip şekil alabilecek kıvama gelene kadar yoğurmalı. Hamuru iki ya da üç parçaya bölüp bir parçasını istediği 1 tutam gıda boyası eklemeli. Gıda boyasının hamuru iyice buluşması için bir süre daha yoğurma işlemine devam etmeli. Her iki renkteki hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açması için ona siz yardım edebilirsiniz. Hamurdan biri daha küçük olmak üzere iki kalıpla hamuru kesebilir. Hamurlardan daha küçük olanları üzerine dizip yağlanmış fırın tepsisine dizebilir. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki bir fırın tepsiye yerleştirme işlemini siz yapmalısınız. Tam 20 dakika sonra bisküviler pişmiş olacak.

Kaynak: Lezzet


Bu tarifi bırakın çocuğunuz hazırlasın. Ancak bu arada sizin de yardım etmeniz gereken yerler olacaktır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri