Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumurta Kroketi Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Yumurta Kroketi
Pratik Yumurta Kroketi Tarifi


Yumurta Kroketi (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
7 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Birkaç Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber

Yemek Tarifi


Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın.
Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin.
Azar azar sütü ilave edip karıştırın.
İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın.
Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın.

Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice.
çırpın.
Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin.

Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.
Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini sağlayın. Düz bir zemine yayıp büyükçe bir bardakla kesin.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Balık sevenler için basit ve pratik bir tarif. Ege otlarıyla yapılması ayrı bir lezzet katıyor. Mutlaka deneyin...

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri