Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumurta Kroketi Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Yumurta Kroketi
Pratik Yumurta Kroketi Tarifi


Yumurta Kroketi (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
7 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Birkaç Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber

Yemek Tarifi


Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın.
Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin.
Azar azar sütü ilave edip karıştırın.
İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın.
Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın.

Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice.
çırpın.
Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin.

Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.
Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Sarımsağı soyup dilimleyin. Biberleri, tuz, fesleğen, maydanoz, sarımsak ve cevizle birlikte blenderden geçirerek ezin.

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri