Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumurta Benyesi Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Yumurta Benyesi
Pratik Yumurta Benyesi Tarifi


Yumurta Benyesi (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Yumurta
Tuz, Karabiber
1 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Su Bardağı Soda
1 Yumurta Akı
Kızartmak için Sıvıyağ
Yeterince Kıyılmış Maydanoz

Yemek Tarifi


4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin.
Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Derin bir kasede 1 su bardagı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı sodayı kanştırın.

1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin.
Yumurta dilimlerini bu kanşıma batırıp kızgın yağda kızartın.

Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri