Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
Pratik Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır Tarifi


Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik)

Malzemeler


750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
1 1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
5 yumurta
1 1/4 litre (5 su bardağı) su
125 ml (1/2 su bardağı) sirke
300 gr yoğurt sosu
1 çay kaşığı kırmızı biber

Yemek Tarifi


Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın.
Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın.
Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın.
Üzerinden soğuk su geçirin.

Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün.
Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin.
Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın.
1/2 çay kaşığı tuz ve biberini katın.

Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın.
Yumurtaları poşe edin.

Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin.
Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun.
Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin.

Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin.
Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın.

Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...

Rus mutfağından örnekler sunmak isteyenler için Rejans'ın usta aşçısı Server Mersin'den bir Rus klasiği...

Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri