Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
Pratik Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır Tarifi


Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik)

Malzemeler


750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
1 1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
5 yumurta
1 1/4 litre (5 su bardağı) su
125 ml (1/2 su bardağı) sirke
300 gr yoğurt sosu
1 çay kaşığı kırmızı biber

Yemek Tarifi


Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın.
Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın.
Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın.
Üzerinden soğuk su geçirin.

Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün.
Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin.
Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın.
1/2 çay kaşığı tuz ve biberini katın.

Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın.
Yumurtaları poşe edin.

Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin.
Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun.
Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin.

Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin.
Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş çikolata ve granül kahveyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 cappuccino fincanına paylaştırın.

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri