Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
Pratik Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır Tarifi


Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik)

Malzemeler


750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
1 1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
5 yumurta
1 1/4 litre (5 su bardağı) su
125 ml (1/2 su bardağı) sirke
300 gr yoğurt sosu
1 çay kaşığı kırmızı biber

Yemek Tarifi


Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın.
Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın.
Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın.
Üzerinden soğuk su geçirin.

Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün.
Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin.
Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın.
1/2 çay kaşığı tuz ve biberini katın.

Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın.
Yumurtaları poşe edin.

Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin.
Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun.
Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin.

Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin.
Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın. Karışımı budun her tarafına sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri