Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Sebzeli Omlet
Pratik Sebzeli Omlet Tarifi


Sebzeli Omlet (4 Kişilik)

Malzemeler


175 gr soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 orta boy kırmızı biber
1 orta boy yeşil biber
450 gr domates
6 yumurta
biraz kekik
5 dal taze maydanoz

Yemek Tarifi


Bir tavaya zeytinyağını koyun.
Doğranmış soğanı içine ekleyip, rengi değişip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavurun.

Diğer tarafta sarmısağı dövün ve tavanın içine ekleyin.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin.
Sık sık karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin
Domatesleri soyup çekirdeklerini ayırdıktan sonra ufak ufak doğrayın.
Onu da tavaya ekleyin.
Suyunu çekip, iyice pişinceye kadar bekleyin.

Bir kapta yumurtaları hafifçe çırpın ve maydanoz ile diğer baharatları da ekleyerek tavaya dökün.
Bir spatula yardımıyla yumurtanın her tarafa karışmasını ve iyicepişmesini sağlayın.
Karışını katılaşıp, altın rengini alıncaya kadar pişirin.

Omlet piştikten sonra ince ince kıydığınız maydanozları üzerine serperek, bir dilim taze ekmek eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri