Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Peynirli Omlet
Pratik Peynirli Omlet Tarifi


Peynirli Omlet (1 Kişilik)

Malzemeler


2 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
biber
20 gr (1 çorba kaşığı +1 çay kaşığı) Margarin
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar, çedar, parmesan veya benzeri peynirler ya da ufalanmış beyaz peynir

Yemek Tarifi


Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın.
Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Bir çorba kaşığı margarini bir tavada eritin.
Tavayı sağa sola oynatarak yağın tavanın bütün tabanını ve kenarlarını kaplamasını sağlayın.
Yağ iyice kızıp, renk değiştirmeye başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları ilave edin.

Bir elinizle tavayı ileri geri sallayarak diğer elinizle de bir çatalla yumurtalı karışımı kenarlardan içeri doğru karıştırarak pişirin.
Bu arada peyniri omletin üzerine serpiştirin.

Yumurta katılaşmaya başladığında, henüz ortası hafifçe sulu iken tavayı sapından kuvvetlice tutarak ileri geri sallayıp, omletin tabana yapışmamasını sağlayın.
Bu arada bir spatula ya da çatalla tavanın kenarlarına yapışmış olan omleti sıyırın.

Omleti ortadan katlayıp, yarım ay şekline getirin.
Önceden ısıtılmış bir tabağa aktarın.
Kalan 1 çay kaşığı margarini fırça ile omletin üzerine sürün.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vejetaryenler için pizza tarifi

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri