Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pazılı Makarnalı Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pazılı Makarnalı Omlet
Pratik Pazılı Makarnalı Omlet Tarifi


Pazılı Makarnalı Omlet (6 Kişilik)

Malzemeler


Yarım demet pazı yaprağı
Yarım demet fiyonk makarna
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayın.
Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün.
Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
3 yemek kaşığı tereyağı ile pembe renk alana kadar kavurun.
Makarnayı haşlayıp süzün.

Bir başka kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiber karıştırın.
Haşlanmış pazıyı, makarnaları ve kavrulmuş soğanı ilave edip harmanlayın.
Küçük çaplı teflon bir tavada sıvı yağı kızdırın.
Üzerine karışımı boşaltıp ağzı kapalı olarak pişirin.

Omleti alt üst ederek iki tarafını iyice kızartın.
Bir kalıp halinde pişen pazılı makarnalı omleti sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri