Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pazılı Makarnalı Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pazılı Makarnalı Omlet
Pratik Pazılı Makarnalı Omlet Tarifi


Pazılı Makarnalı Omlet (6 Kişilik)

Malzemeler


Yarım demet pazı yaprağı
Yarım demet fiyonk makarna
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayın.
Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün.
Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
3 yemek kaşığı tereyağı ile pembe renk alana kadar kavurun.
Makarnayı haşlayıp süzün.

Bir başka kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiber karıştırın.
Haşlanmış pazıyı, makarnaları ve kavrulmuş soğanı ilave edip harmanlayın.
Küçük çaplı teflon bir tavada sıvı yağı kızdırın.
Üzerine karışımı boşaltıp ağzı kapalı olarak pişirin.

Omleti alt üst ederek iki tarafını iyice kızartın.
Bir kalıp halinde pişen pazılı makarnalı omleti sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri