Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pazılı Makarnalı Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pazılı Makarnalı Omlet
Pratik Pazılı Makarnalı Omlet Tarifi


Pazılı Makarnalı Omlet (6 Kişilik)

Malzemeler


Yarım demet pazı yaprağı
Yarım demet fiyonk makarna
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayın.
Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün.
Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
3 yemek kaşığı tereyağı ile pembe renk alana kadar kavurun.
Makarnayı haşlayıp süzün.

Bir başka kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiber karıştırın.
Haşlanmış pazıyı, makarnaları ve kavrulmuş soğanı ilave edip harmanlayın.
Küçük çaplı teflon bir tavada sıvı yağı kızdırın.
Üzerine karışımı boşaltıp ağzı kapalı olarak pişirin.

Omleti alt üst ederek iki tarafını iyice kızartın.
Bir kalıp halinde pişen pazılı makarnalı omleti sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri