Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pazılı Makarnalı Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pazılı Makarnalı Omlet
Pratik Pazılı Makarnalı Omlet Tarifi


Pazılı Makarnalı Omlet (6 Kişilik)

Malzemeler


Yarım demet pazı yaprağı
Yarım demet fiyonk makarna
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayın.
Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün.
Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
3 yemek kaşığı tereyağı ile pembe renk alana kadar kavurun.
Makarnayı haşlayıp süzün.

Bir başka kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiber karıştırın.
Haşlanmış pazıyı, makarnaları ve kavrulmuş soğanı ilave edip harmanlayın.
Küçük çaplı teflon bir tavada sıvı yağı kızdırın.
Üzerine karışımı boşaltıp ağzı kapalı olarak pişirin.

Omleti alt üst ederek iki tarafını iyice kızartın.
Bir kalıp halinde pişen pazılı makarnalı omleti sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin.

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Ramada Plaza İstanbul Otel Pasta Şefi Kamil Ceviz'den taze meyvelerle yapılmış çok basit ve lezzetli bir tart tarifi... Yemesi de bir o kadar keyifli

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri