Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pastırmalı Yumurtalı Kıyma Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pastırmalı Yumurtalı Kıyma
Pratik Pastırmalı Yumurtalı Kıyma Tarifi


Pastırmalı Yumurtalı Kıyma

Malzemeler


1/2 kg Kıyma
100 gr Pastırma
3 Baş Soğan
4 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet Domates
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 Adet Limon

Yemek Tarifi


Kıymayı tencereye koyun.
Kendi suyunu verip çekinceye kadar kavurun.
İçerisine üç yemek kaşığı tereyağını ve ince yemeklik doğranmış soğanı koyup, soğanlar ölünceye kadar kavurun.
Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek bir 1-2 dakika kavurun.

Birbuçuk su bardağı su ve pastırmayı içerisine koyup pişirin.
Kıyma suyu tam çekmeden servise 10 dakika kala yumurtaları kırın.
Yumurtalar pişince üzerine 1 limon suyunu ilave edip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Deniz Yılmaz'ın hatay yöresine ait tarifi. Kokoreç sevenler için farklı bir alternatif...

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri