Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pastırmalı Yumurtalı Kıyma Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pastırmalı Yumurtalı Kıyma
Pratik Pastırmalı Yumurtalı Kıyma Tarifi


Pastırmalı Yumurtalı Kıyma

Malzemeler


1/2 kg Kıyma
100 gr Pastırma
3 Baş Soğan
4 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet Domates
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 Adet Limon

Yemek Tarifi


Kıymayı tencereye koyun.
Kendi suyunu verip çekinceye kadar kavurun.
İçerisine üç yemek kaşığı tereyağını ve ince yemeklik doğranmış soğanı koyup, soğanlar ölünceye kadar kavurun.
Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek bir 1-2 dakika kavurun.

Birbuçuk su bardağı su ve pastırmayı içerisine koyup pişirin.
Kıyma suyu tam çekmeden servise 10 dakika kala yumurtaları kırın.
Yumurtalar pişince üzerine 1 limon suyunu ilave edip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Sable hamurunu hazırlamak için margarini, yumurta sarısı, pudraşekeri, kabartma tozu ve unu derin bir kapta kulak memesi kıvamını alana dek karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri