Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
KARAÇAY USULÜ YUMURTA YEMEĞİ Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
KARAÇAY USULÜ YUMURTA YEMEĞİ
Pratik KARAÇAY USULÜ YUMURTA YEMEĞİ Tarifi

Malzemeler

1 KİLO KURU SOĞAN
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ.

KİMYON
PUL BİBER
6 ADET YUMURTA

Yemek Tarifi

KARNIYARIK TENCERESİNDE VEYA TAVADA SOĞANLARI DOĞRAYIN.
ZEYTİNYAĞINI VE TUZU İLAVE EDEREK.
KAVURUN.
KAVRULAN SOĞANLARIN ORTALARINI ÖBEK ÖBEK AÇARAK YUMURTALARI KIRIN.
KIRILAN YUMURTALARIN ÜZERİNE KİMYON VE PUL BİBERİ SERPİN.
KAPAĞI KAPATIN.
YUMURTALARIN BEYAZLARI PİŞİNCE SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN
SABİHA ZEHRA KARAÇAY

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın.

Bu mevsimde yapılabilecek en lezzetli ve vitamin deposu olan bir çorba. Ramada Plaza İstanbul aşçılarından İsa Özdemir sizler için anlattı...

Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür.

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri