Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak paçasi Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kabak paçasi
Pratik Kabak paçasi Tarifi

Malzemeler

1 kg.
yemeklik kabak
4 dolu çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı (tepeleme) un
2 çorba kaşığı sirke
5 adet yumurta
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kaşık tereyağ
Tuz
Pulbiber

Yemek Tarifi

Kabakların kabuğu bıçakla kazınarak rendenin kalın tarafı ile rendelenir.
Rendelenmiş kabaklar teflon bir tavada sıvı yağ ve tuz ile öldürülür.
Diğer tarafta un, çok az su ile sulandırılır.
Yoğurt, sirke, yumurta buna karıştırılır.
Sarımsaklar da ezilerek buraya eklenir ve malzeme bir karışım haline getirilir.
Pişen kabağımızın üzerine karışım dökülerek, tahta bir kaşık veya spatül ile yer yer açılır ve karışımın dibe inmesi sağlanır (Kesinlikle Karıştırılmaz !).
Tavanın kapağı örtülerek 10 dk.
kısık ateşte pişirilir.
Ayrı bir yerde tereyağ eritilerek içine arzuya göre pulbiber konulur ve paçanın üzerine dökülerek süslenir.

Kastamonu yöremizin bir yemeği olan paça, kabak yerine patatesli ya da mantarlı olarak da yapılabilir.
Patates veya mantar küp şeklinde doğranarak (Rendelenmez!) kabak yerine kullanılabilir, diğer malzemeler ve hazırlanışı aynıdır.
Bir oturuşta bir tavayı bitiremezseniz paçayı soğuk olarak da yiyebileceğinizi unutmayın.
Tarifi veren Fehamet Boyacıoğlu, ipucu olarak, taze ve katı yoğurt kullanılması gerektiğini, tuz ve karabiberden başka baharat konulmamasını öğütledi.
Yine de kendi beceremeyenleri evinde "Kabak Paçası" ziyafetine davet etmeyi unutmadı.

AFIYET OLSUN!
Fehamet Boyacıoglu'na teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı ve sarımsağı robottan geçirip incecik doğranmasını sağlayın.

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri