Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak paçasi Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kabak paçasi
Pratik Kabak paçasi Tarifi

Malzemeler

1 kg.
yemeklik kabak
4 dolu çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı (tepeleme) un
2 çorba kaşığı sirke
5 adet yumurta
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kaşık tereyağ
Tuz
Pulbiber

Yemek Tarifi

Kabakların kabuğu bıçakla kazınarak rendenin kalın tarafı ile rendelenir.
Rendelenmiş kabaklar teflon bir tavada sıvı yağ ve tuz ile öldürülür.
Diğer tarafta un, çok az su ile sulandırılır.
Yoğurt, sirke, yumurta buna karıştırılır.
Sarımsaklar da ezilerek buraya eklenir ve malzeme bir karışım haline getirilir.
Pişen kabağımızın üzerine karışım dökülerek, tahta bir kaşık veya spatül ile yer yer açılır ve karışımın dibe inmesi sağlanır (Kesinlikle Karıştırılmaz !).
Tavanın kapağı örtülerek 10 dk.
kısık ateşte pişirilir.
Ayrı bir yerde tereyağ eritilerek içine arzuya göre pulbiber konulur ve paçanın üzerine dökülerek süslenir.

Kastamonu yöremizin bir yemeği olan paça, kabak yerine patatesli ya da mantarlı olarak da yapılabilir.
Patates veya mantar küp şeklinde doğranarak (Rendelenmez!) kabak yerine kullanılabilir, diğer malzemeler ve hazırlanışı aynıdır.
Bir oturuşta bir tavayı bitiremezseniz paçayı soğuk olarak da yiyebileceğinizi unutmayın.
Tarifi veren Fehamet Boyacıoğlu, ipucu olarak, taze ve katı yoğurt kullanılması gerektiğini, tuz ve karabiberden başka baharat konulmamasını öğütledi.
Yine de kendi beceremeyenleri evinde "Kabak Paçası" ziyafetine davet etmeyi unutmadı.

AFIYET OLSUN!
Fehamet Boyacıoglu'na teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri