Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İspanyol Omleti Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
İspanyol Omleti
Pratik İspanyol Omleti Tarifi

Malzemeler

4 adet patates
4 çorba kaşığı zeytin yağı
2 adet orta boy kuru soğan(yarım ay şeklinde doğranmış)
tuz
karabıber
4 adet yumurta
3 dal taze yeşil soganın sapları

Yemek Tarifi

Patateslerı yıkayıp kurulayıp soyun.
İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin.
Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın.
Karıştırma kabının içinde yumurtaları cırpın kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın.
Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın, patateslerı ve yumurtaları tavaya dökün.
Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
Ateşten alın, omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.

AFİYET OLSUN !
Seda Güngör’e teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Derin bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin.

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri