Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fransız Usulü Yumurta Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fransız Usulü Yumurta
Pratik Fransız Usulü Yumurta Tarifi

Malzemeler

4adet yumurta
4adet kalın dilimli francala
50gr margarin
50gr füme dil
4dilim salam
1adet domates
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Füme dili kibrit çöpü kadar, domatesi kabuksuz ve küçük doğrayın.
1,5kaşık margarinde dili ve salamı hafif kavurup domatesi katın salçalaşınca tuz katıp ocaktan alın.
Kalan yağı bir tavada kızdırın, francala dilimlerinin içlerini birer yumurta sığabilecek şekilde alın ve kızdırdığınız yağda tek taraflı kızartın.
(içleri tamamen boşatmayacak) Kızaranları da oyuk tarafları üstte olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin, oyuklara da kırılmış yumurta koyun.
Isısı üstten verilmiş fırında (180-190derece olabilir) 5-7dk kadar pişirin.
Servis tabağına çıkartınca domatesli sosu üzerine dökün ve servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın.

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri