Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Soğanlı Yumurta Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Soğanlı Yumurta
Pratik Fırında Soğanlı Yumurta Tarifi


Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)

Malzemeler


6 Yumurta
2 Su Bardağı Süt
1.
5 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Krema
2 Soğan
Tuz
Karabiber
Toz Müskat

Yemek Tarifi


Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin.

Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.
Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin.
Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.
Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın.

Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin.
Soğanları ince halkalar şeklinde kesin.
Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin.
Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin.
İçine yumurta dilimleri ilave edin.

Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın.
Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin.
Kalan sosu üzerine dökün.
Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın.

Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır.
Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz.
Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Yumurtaları derin bir kasede çırpın. İçine erimiş margarin, zeytinyağı ile yoğurdu ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri