Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Soğanlı Yumurta Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Soğanlı Yumurta
Pratik Fırında Soğanlı Yumurta Tarifi


Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)

Malzemeler


6 Yumurta
2 Su Bardağı Süt
1.
5 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Krema
2 Soğan
Tuz
Karabiber
Toz Müskat

Yemek Tarifi


Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin.

Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.
Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin.
Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.
Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın.

Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin.
Soğanları ince halkalar şeklinde kesin.
Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin.
Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin.
İçine yumurta dilimleri ilave edin.

Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın.
Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin.
Kalan sosu üzerine dökün.
Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın.

Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır.
Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz.
Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Şeker Bayramı için güzel bir tatlı tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri