Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Pazılı Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Pazılı Omlet
Pratik Fırında Pazılı Omlet Tarifi


Fırında Pazılı Omlet (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Pazı veya Ispanak
1 Soğan
2 Yumurta
2 Su Bardağı Lor Peyniri
1/2 Su Bardağı Light süt
5 Çorba Kaşığı Galeta Unu
1/2 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın.
Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.
Pazıyı ekleyip tuz serpin ve orta ateşte devamlı karıştırarak diri kıvamda pişirin.
Ilınmaya bırakın.

Fırını 80 dereceye ayarlayın.
Peyniri yarım su bardağı sütle karıştırın.
Çırpılmış yumurta, pazı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

24 cm çapında kalıbı yağlı kağıtla döşeyin.
Karışımı döküp üzerine galeta unu serpin.
Fırına verip 1 saat pişirin.
10 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın ve servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri