Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Pazılı Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Pazılı Omlet
Pratik Fırında Pazılı Omlet Tarifi


Fırında Pazılı Omlet (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Pazı veya Ispanak
1 Soğan
2 Yumurta
2 Su Bardağı Lor Peyniri
1/2 Su Bardağı Light süt
5 Çorba Kaşığı Galeta Unu
1/2 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın.
Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.
Pazıyı ekleyip tuz serpin ve orta ateşte devamlı karıştırarak diri kıvamda pişirin.
Ilınmaya bırakın.

Fırını 80 dereceye ayarlayın.
Peyniri yarım su bardağı sütle karıştırın.
Çırpılmış yumurta, pazı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

24 cm çapında kalıbı yağlı kağıtla döşeyin.
Karışımı döküp üzerine galeta unu serpin.
Fırına verip 1 saat pişirin.
10 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın ve servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin. Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın.

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri