Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Pazılı Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Pazılı Omlet
Pratik Fırında Pazılı Omlet Tarifi


Fırında Pazılı Omlet (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Pazı veya Ispanak
1 Soğan
2 Yumurta
2 Su Bardağı Lor Peyniri
1/2 Su Bardağı Light süt
5 Çorba Kaşığı Galeta Unu
1/2 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın.
Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.
Pazıyı ekleyip tuz serpin ve orta ateşte devamlı karıştırarak diri kıvamda pişirin.
Ilınmaya bırakın.

Fırını 80 dereceye ayarlayın.
Peyniri yarım su bardağı sütle karıştırın.
Çırpılmış yumurta, pazı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

24 cm çapında kalıbı yağlı kağıtla döşeyin.
Karışımı döküp üzerine galeta unu serpin.
Fırına verip 1 saat pişirin.
10 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın ve servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Tavuk göğüs etlerini bir tencereye koyup üzerine sıcak suyu ekledikten sonra tuz ve karabiberi serpin.

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri