Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Yumurta Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Enginarlı Yumurta
Pratik Enginarlı Yumurta Tarifi

Malzemeler

4adet enginar
3adet yumurta
3bardak süt
½ bardak et suyu
1kutu mantar
250gr çiğ krema
8kaşık tereyağı
2kaşık zeytinyağı
3kaşık un
tuz

Yemek Tarifi

Mantarları yıkayıp doğrayın, üç kaşık yağ ile karıştırıp bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, soğuyunca ince ince dilimleyin.
Enginarları temizleyip dört parçaya bölün ve limonlu suya atın.
Bir kapta 1,5kaşık tereyağı ile 2kaşıklık zeytinyağını kızdırın, içine suyunu süzdüğünüz enginarları katıp 20dk pişirin.
Zamanı dolunca ey suyunu ilave edin, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Kalan tereyağını da başka bir kapta eritip unu kavurun, rengi dönmeden ılıttığınız sütü yavaşça yedirin.
Sürekli karıştırarak bulamaç olana kadar pişirin.
Kıvamı gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan sosa bu kez çiğ kremayı ekleyip karıştırın.
servis tabağına sosun yarısını döküp üzerine önce enginar sonra yumurta ve mantarları koyun.
Kalan sosu da üzerlerine dökerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.

Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Oktay Usta'nın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri