Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Yumurta Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri


Enginarlı Yumurta
Pratik Enginarlı Yumurta Tarifi
3adet yumurta
3bardak süt
½ bardak et suyu
1kutu mantar
250gr çiğ krema
8kaşık tereyağı
2kaşık zeytinyağı
3kaşık un
tuz
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, soğuyunca ince ince dilimleyin.
Enginarları temizleyip dört parçaya bölün ve limonlu suya atın.
Bir kapta 1,5kaşık tereyağı ile 2kaşıklık zeytinyağını kızdırın, içine suyunu süzdüğünüz enginarları katıp 20dk pişirin.
Zamanı dolunca ey suyunu ilave edin, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Kalan tereyağını da başka bir kapta eritip unu kavurun, rengi dönmeden ılıttığınız sütü yavaşça yedirin.
Sürekli karıştırarak bulamaç olana kadar pişirin.
Kıvamı gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan sosa bu kez çiğ kremayı ekleyip karıştırın.
servis tabağına sosun yarısını döküp üzerine önce enginar sonra yumurta ve mantarları koyun.
Kalan sosu da üzerlerine dökerek servis edin.
Pratik Enginarlı Yumurta Tarifi
Malzemeler
4adet enginar3adet yumurta
3bardak süt
½ bardak et suyu
1kutu mantar
250gr çiğ krema
8kaşık tereyağı
2kaşık zeytinyağı
3kaşık un
tuz
Yemek Tarifi
Mantarları yıkayıp doğrayın, üç kaşık yağ ile karıştırıp bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, soğuyunca ince ince dilimleyin.
Enginarları temizleyip dört parçaya bölün ve limonlu suya atın.
Bir kapta 1,5kaşık tereyağı ile 2kaşıklık zeytinyağını kızdırın, içine suyunu süzdüğünüz enginarları katıp 20dk pişirin.
Zamanı dolunca ey suyunu ilave edin, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Kalan tereyağını da başka bir kapta eritip unu kavurun, rengi dönmeden ılıttığınız sütü yavaşça yedirin.
Sürekli karıştırarak bulamaç olana kadar pişirin.
Kıvamı gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan sosa bu kez çiğ kremayı ekleyip karıştırın.
servis tabağına sosun yarısını döküp üzerine önce enginar sonra yumurta ve mantarları koyun.
Kalan sosu da üzerlerine dökerek servis edin.
Yemek Kategorileri
Balık ve DenizBisküvi KurabiyeBörek ve PoğaçalarÇorbalarDiğer TatlılarDolmalarDondurmalarEt YemekleriHamur TatlılarıHelvalarKanepe ve EkmekKebaplarKeklerKöftelerKomposto HoşafKuru BaklagillerMantı ve MakarnalarMeyve TatlılarıMezelerPasta Turta TartlarPilavlarPizzalarReçeller-MarmelatlarSakatatSalatalarSebze YemekleriSoslarSütlü TatlılarTavuk ve HindiTurşu YapımıYumurta YemekleriSandviç - Kanepelerİçki ve İçeceklerTatlılarYahnilerDiğer TariflerAşk yemekleriBaklagil ve tahıl yemekleriBalık ve deniz mahsulleriBayram YemekleriBörek ve poğaçalarÇaylarÇocuk YemekleriÇorbalarDiabet yemekleriDiğer içki ve içeceklerDiğer tatlılarDiyet YemeklerDolma ve sarmalarDondurmalarEkmeklerEtli YemeklerHamur çeşitleriHamur tatlılarıHelvalarİrem'in MutfağıKahvaltıKebaplarKeklerKöftelerKokteyllerKompostolarKurabiye ve çöreklerMakarnalar ve mantılarMeyve şuruplarıMezelerPastalar ve turtalarPilavlarPizzalarRamazan YemekleriReçel, marmelatSakatat yemekleriSalatalarSebze yemekleriSizden GelenlerSoslar ve terbiyelerSüt tatlılarıSütlü içeceklerTavuk ve hindi yemekleriVejeteryan YemeklerYılbaşı tarifleriYöresel YemeklerYumurtalı yemeklerZeytinyağlılar
Son Aranan Yemek Tarifleri
Kara makarna tarifi
Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.
Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.
Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri