Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Yumurta Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Enginarlı Yumurta
Pratik Enginarlı Yumurta Tarifi

Malzemeler

4adet enginar
3adet yumurta
3bardak süt
½ bardak et suyu
1kutu mantar
250gr çiğ krema
8kaşık tereyağı
2kaşık zeytinyağı
3kaşık un
tuz

Yemek Tarifi

Mantarları yıkayıp doğrayın, üç kaşık yağ ile karıştırıp bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, soğuyunca ince ince dilimleyin.
Enginarları temizleyip dört parçaya bölün ve limonlu suya atın.
Bir kapta 1,5kaşık tereyağı ile 2kaşıklık zeytinyağını kızdırın, içine suyunu süzdüğünüz enginarları katıp 20dk pişirin.
Zamanı dolunca ey suyunu ilave edin, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Kalan tereyağını da başka bir kapta eritip unu kavurun, rengi dönmeden ılıttığınız sütü yavaşça yedirin.
Sürekli karıştırarak bulamaç olana kadar pişirin.
Kıvamı gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan sosa bu kez çiğ kremayı ekleyip karıştırın.
servis tabağına sosun yarısını döküp üzerine önce enginar sonra yumurta ve mantarları koyun.
Kalan sosu da üzerlerine dökerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Elmayı ve şeftalileri 1-2 çorba kaşığı sirke eklenmiş suda 20 dakika bekletin.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri