Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çırpma Yumurta Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Çırpma Yumurta
Pratik Çırpma Yumurta Tarifi

Malzemeler

1 kişi için
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
az tuz
1 kahve fincanı süt veya krema

Yemek Tarifi

Yumurtayı küçük bir kapta tuz ile çırpın.
Küçük bir tavaya yağı koyup kızdırın ve yumurtayı ilave edin.
Bir ağaç kaşıkla devamlı karıştırın.
Yumurta hafifçe sertleşip pişerken sütü ekleyin.
Biraz daha karıştırıp çok sertleşmeden tabağa alın, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Salatalıkları kabuklarıyla birlikte halka, kırmızı biberi jülyen, domatesi de küp şeklinde doğrayın.

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri