Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çılbır Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Çılbır
Pratik Çılbır Tarifi


Çılbır (4 Kişilik)

Malzemeler


6 Yumurta
Sarmısak
Yoğurt
Tereyağı
Toz Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın.
6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.
Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın.

2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sanmsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Tereyağını bir kaba alın. Beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiber ilave edip karıştırın.

Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri