Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çılbır Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Çılbır
Pratik Çılbır Tarifi


Çılbır (4 Kişilik)

Malzemeler


6 Yumurta
Sarmısak
Yoğurt
Tereyağı
Toz Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın.
6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.
Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın.

2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sanmsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri