Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çiftlik Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Çiftlik Omlet
Pratik Çiftlik Omlet Tarifi


Çiftlik Omlet (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Patateslerin kabuklarını soyun.
5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin.
Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın.
Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.

Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin.
Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.

Geniş bir tavada tereyağını eritin.
Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin.
Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin.
Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye süt, şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin.

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri