Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çiftlik Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Çiftlik Omlet
Pratik Çiftlik Omlet Tarifi


Çiftlik Omlet (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Patateslerin kabuklarını soyun.
5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin.
Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın.
Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.

Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin.
Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.

Geniş bir tavada tereyağını eritin.
Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin.
Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin.
Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri