Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çiftlik Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Çiftlik Omlet
Pratik Çiftlik Omlet Tarifi


Çiftlik Omlet (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Patateslerin kabuklarını soyun.
5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin.
Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın.
Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.

Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin.
Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.

Geniş bir tavada tereyağını eritin.
Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin.
Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin.
Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuzları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın.

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’ları tercih etmelisiniz. Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Vanilyalı pudingi, süt ve vişne suyuyla birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri