Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çiftlik Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Çiftlik Omlet
Pratik Çiftlik Omlet Tarifi


Çiftlik Omlet (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Patateslerin kabuklarını soyun.
5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin.
Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın.
Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.

Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin.
Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.

Geniş bir tavada tereyağını eritin.
Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin.
Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin.
Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri

Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada kavurun. Kıymayı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri