Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Burginyon Yumurta Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Burginyon Yumurta
Pratik Burginyon Yumurta Tarifi

Malzemeler

4 kişilik
2 adet mantar piyaz doğranmış
1 su bardağı kırmızı şarap
½ adet küçük piyaz doğranmış domates
½ yaprak defne
4 tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
¼ tatlı kaşığı un
½ tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
4 dilim taze kızarmış tost ekmek

Yemek Tarifi

Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ilave edin.
Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ilave edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin.
Tereyağı ile unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün.
Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı.
Tostları yumurta sahanına koyun.
Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın.
Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun.
Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Toz krem şantileri soğuk süt ile sertleşene kadar mikserleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri