Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Burginyon Yumurta Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Burginyon Yumurta
Pratik Burginyon Yumurta Tarifi

Malzemeler

4 kişilik
2 adet mantar piyaz doğranmış
1 su bardağı kırmızı şarap
½ adet küçük piyaz doğranmış domates
½ yaprak defne
4 tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
¼ tatlı kaşığı un
½ tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
4 dilim taze kızarmış tost ekmek

Yemek Tarifi

Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ilave edin.
Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ilave edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin.
Tereyağı ile unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün.
Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı.
Tostları yumurta sahanına koyun.
Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın.
Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun.
Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabında soğutun.

Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın.

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri