Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arşüdük Usulü Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Arşüdük Usulü Omlet
Pratik Arşüdük Usulü Omlet Tarifi

Malzemeler

6adet yumurta
5tane tavuk ciğeri
100gr mantar
3kaşık margarin
1adet domates
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Mantarları yıkayıp temizleyin ve doğrayın.
bir tavada 1,5kaşık margarini kızdırın, mantarları burada 5dk pişirip delikli kepçe ile yağdan çıkartın.
Küçük doğradığınız tavuk ciğerini mantarı pişirdiğiniz yağda karıştırarak 2-3dk pişirip delikli kepçe ile çıkarın.
Yumurtaları bir kap içinde çırptıktan sonra tavuk ciğeri ile karıştırın, kalan yağı bir tavada kızdırıp ciğerli yumurtayı içine dökün ve tavayı hafif sallayarak pişirin.
Domatesi kabuksuz doğrayın, yağ katmadan ufak bir tavada pişirin.
Servis tabağına önce omleti aktarın, üzerine mantarı yayıp domates sosunu dökün.
Tuz ve biber serperek sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri