Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arşüdük Usulü Omlet Tarifi | Yumurta Yemekleri | Yemek Tarifleri
Arşüdük Usulü Omlet
Pratik Arşüdük Usulü Omlet Tarifi

Malzemeler

6adet yumurta
5tane tavuk ciğeri
100gr mantar
3kaşık margarin
1adet domates
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Mantarları yıkayıp temizleyin ve doğrayın.
bir tavada 1,5kaşık margarini kızdırın, mantarları burada 5dk pişirip delikli kepçe ile yağdan çıkartın.
Küçük doğradığınız tavuk ciğerini mantarı pişirdiğiniz yağda karıştırarak 2-3dk pişirip delikli kepçe ile çıkarın.
Yumurtaları bir kap içinde çırptıktan sonra tavuk ciğeri ile karıştırın, kalan yağı bir tavada kızdırıp ciğerli yumurtayı içine dökün ve tavayı hafif sallayarak pişirin.
Domatesi kabuksuz doğrayın, yağ katmadan ufak bir tavada pişirin.
Servis tabağına önce omleti aktarın, üzerine mantarı yayıp domates sosunu dökün.
Tuz ve biber serperek sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri