Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavşan Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Tavşan Yahnisi
Pratik Tavşan Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1adet besili tavşan
4-5adet domates
3adet soğan
3adet patates
4-5 adet yeşil biber
tuz
alabildiğince sirke ya da kırmızı şarap

Yemek Tarifi

Önce tavşan yıkanır ve bir tencere içine konulur.
Üstünü örtene kadar sirke ya da kırmızı şarapta en az bir gün bekletilir.

Çıkartıldığında hafifçe bir kızartılır, parçalarına ayrılır.
Tencereye az suyla, kalınca doğranmış domates, soğan, patates ve biberle birlikte koyulur.
Üstüne bol tuz ekleyip,iyice haşlanır.
Et yumuşayınca servise hazır olacaktır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çocukların çok seveceği renkli lokumlar...

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Derin bir kabın içine bir miktar unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları, suyu ve bir tutam tuzu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri