Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavşan Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Tavşan Yahnisi
Pratik Tavşan Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1adet besili tavşan
4-5adet domates
3adet soğan
3adet patates
4-5 adet yeşil biber
tuz
alabildiğince sirke ya da kırmızı şarap

Yemek Tarifi

Önce tavşan yıkanır ve bir tencere içine konulur.
Üstünü örtene kadar sirke ya da kırmızı şarapta en az bir gün bekletilir.

Çıkartıldığında hafifçe bir kızartılır, parçalarına ayrılır.
Tencereye az suyla, kalınca doğranmış domates, soğan, patates ve biberle birlikte koyulur.
Üstüne bol tuz ekleyip,iyice haşlanır.
Et yumuşayınca servise hazır olacaktır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıp, yaş maya, yağı, su koyuyoruz.

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri