Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soğanlı Koyun Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Soğanlı Koyun Yahnisi
Pratik Soğanlı Koyun Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg koyun eti
6adet soğan
2adet domates
60gr margarin
3kaşık sıvıyağ
4bardak su
yenibahar
tarçın
tuz

Yemek Tarifi

Yağları bir tencerede kızdırın, kemikli parça eti katarak et suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Soğanları yarım ay doğrayın ve tencereye ilave edin 10dk da böyle kavurun; en sona domatesi, baharatı ve suyunu katıp kapağını kapatın.
Kısık ateşte 2saat kaynatın.
Etler iyice yumuşadığı vakit sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri