Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soğanlı Koyun Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Soğanlı Koyun Yahnisi
Pratik Soğanlı Koyun Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg koyun eti
6adet soğan
2adet domates
60gr margarin
3kaşık sıvıyağ
4bardak su
yenibahar
tarçın
tuz

Yemek Tarifi

Yağları bir tencerede kızdırın, kemikli parça eti katarak et suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Soğanları yarım ay doğrayın ve tencereye ilave edin 10dk da böyle kavurun; en sona domatesi, baharatı ve suyunu katıp kapağını kapatın.
Kısık ateşte 2saat kaynatın.
Etler iyice yumuşadığı vakit sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Un, karanfil, tarçın ve kakaoyu birlikte eleyin. Margarini ekleyip, parmak uçlarınızla unlu karışıma yavaşça yedirin.

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri