Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sığır Eti Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Sığır Eti Yahnisi
Pratik Sığır Eti Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg sığır eti
1adet kereviz
2adet havuç
1adet soğan
1kaşık salça
1kaşık un
2kaşık margarin
maydanoz tuz

Yemek Tarifi

Öncelikle bir tencere içinde eti kavurun, sebzeleri doğrayın.
Et yumuşayınca soğanı ve salçayı karıştırın; sebzeleri ilave edin suyunu ve tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın.
Ocaktan almaya yakın unu katın koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın.

Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri