Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sığır Eti Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Sığır Eti Yahnisi
Pratik Sığır Eti Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg sığır eti
1adet kereviz
2adet havuç
1adet soğan
1kaşık salça
1kaşık un
2kaşık margarin
maydanoz tuz

Yemek Tarifi

Öncelikle bir tencere içinde eti kavurun, sebzeleri doğrayın.
Et yumuşayınca soğanı ve salçayı karıştırın; sebzeleri ilave edin suyunu ve tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın.
Ocaktan almaya yakın unu katın koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Akile Bahar'dan Kıbrıs'ın meşhur bitta tarifi. Kışın çay, yazın soğuk içeceklerin vazgeçilmezi olan bu zeytinli bittayı mutlaka deneyin. Çok beğeneceksiniz.

Yumurtaları tuz ve şekerle çırpın. Çırptığınız yumurtaya süt ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri