Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Koyun Eti Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Sebzeli Koyun Eti Yahnisi
Pratik Sebzeli Koyun Eti Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg koyun eti
1adet patlıcan
3adet domates
3adet dolmalık biber
300gr arpacık soğanı
150gr taze fasulye
150gr bamya
50gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3bardak su
1fincan sirke
tuz

Yemek Tarifi

Yağları bir tencerede kızdırın ufak parçalara bölünmüş koyun etini bütün soğanlarla beraber kavurun.
Et suyunu salıp çeksin.
1kaşık kadar tuz ekleyin ve diğer sebzeleri temizleyip doğrayarak hazır edin.
Et hallolunca buraya sırayla fasulye, patlıcan, domates ve biber katıp karıştırın.
5dk sote ederek sıcak suyu dökün, kapağını kapatın ve kısık ateşte 1saat kaynatın.
Bu arada bamyaların tepesini kesin 30dk tuz ve sirke içinde dinlendirin.
Yemeğin zamanı dolunca içine bol suda yıkadığınız bamyaları katın ve 30dk daha kaynatın.
Etler ve sebzeler iyice pişince ocaktan indirip sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri