Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Koyun Eti Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Sebzeli Koyun Eti Yahnisi
Pratik Sebzeli Koyun Eti Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg koyun eti
1adet patlıcan
3adet domates
3adet dolmalık biber
300gr arpacık soğanı
150gr taze fasulye
150gr bamya
50gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3bardak su
1fincan sirke
tuz

Yemek Tarifi

Yağları bir tencerede kızdırın ufak parçalara bölünmüş koyun etini bütün soğanlarla beraber kavurun.
Et suyunu salıp çeksin.
1kaşık kadar tuz ekleyin ve diğer sebzeleri temizleyip doğrayarak hazır edin.
Et hallolunca buraya sırayla fasulye, patlıcan, domates ve biber katıp karıştırın.
5dk sote ederek sıcak suyu dökün, kapağını kapatın ve kısık ateşte 1saat kaynatın.
Bu arada bamyaların tepesini kesin 30dk tuz ve sirke içinde dinlendirin.
Yemeğin zamanı dolunca içine bol suda yıkadığınız bamyaları katın ve 30dk daha kaynatın.
Etler ve sebzeler iyice pişince ocaktan indirip sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağsız diyet sütü orta boy bir tencereye koyun. İçine mısır nişastası ile iri parçalar halinde öğütülmüş olarak satılan yulafı ilave edin.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik bir kek tarifi. Bu tarif küçük aşçının kendisine ait özel bir reçete...

Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Hakan Bey'den Yunan Mutfağı'na ait bir yemek tarifi

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri