Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliç Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Piliç Yahnisi
Pratik Piliç Yahnisi Tarifi

Malzemeler

2adet piliç
2adet soğan
3adet domates
2adet patates
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2,5bardak sıcak su
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Piliçleri temizleyip tütsüleyin, tüy kalmasın.
Yıkadıktan sonra parçalara ayırın.
Yağları bir tencerede kızdırıp piliçleri burada kızartın.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, kızaran piliçlere katıp kavurun.
Soğanlar ölünce de kabuksuz doğradığınız domatesleri karıştırın.
Tuz ve baharat ekleyip suyu katın; 1,5saat kaynatıp sıcak olarak servis edin.
1saat kaynattıktan sonra içine minik doğradığınız patatesleri de katın, pişsinler.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri