Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliç Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Piliç Yahnisi
Pratik Piliç Yahnisi Tarifi

Malzemeler

2adet piliç
2adet soğan
3adet domates
2adet patates
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2,5bardak sıcak su
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Piliçleri temizleyip tütsüleyin, tüy kalmasın.
Yıkadıktan sonra parçalara ayırın.
Yağları bir tencerede kızdırıp piliçleri burada kızartın.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, kızaran piliçlere katıp kavurun.
Soğanlar ölünce de kabuksuz doğradığınız domatesleri karıştırın.
Tuz ve baharat ekleyip suyu katın; 1,5saat kaynatıp sıcak olarak servis edin.
1saat kaynattıktan sonra içine minik doğradığınız patatesleri de katın, pişsinler.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Brüksellahanasını yıkayıp buharda pişirin. Erittiğiniz tereyağında lahanaları soteleyerek, iri çekilmiş bademleri ekleyin.

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Ön hazırlık olarak aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri