Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliç Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Piliç Yahnisi
Pratik Piliç Yahnisi Tarifi

Malzemeler

2adet piliç
2adet soğan
3adet domates
2adet patates
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2,5bardak sıcak su
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Piliçleri temizleyip tütsüleyin, tüy kalmasın.
Yıkadıktan sonra parçalara ayırın.
Yağları bir tencerede kızdırıp piliçleri burada kızartın.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, kızaran piliçlere katıp kavurun.
Soğanlar ölünce de kabuksuz doğradığınız domatesleri karıştırın.
Tuz ve baharat ekleyip suyu katın; 1,5saat kaynatıp sıcak olarak servis edin.
1saat kaynattıktan sonra içine minik doğradığınız patatesleri de katın, pişsinler.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Şeftalilerin kabuklarını soyup, bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri