Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliç Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Piliç Yahnisi
Pratik Piliç Yahnisi Tarifi

Malzemeler

2adet piliç
2adet soğan
3adet domates
2adet patates
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2,5bardak sıcak su
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Piliçleri temizleyip tütsüleyin, tüy kalmasın.
Yıkadıktan sonra parçalara ayırın.
Yağları bir tencerede kızdırıp piliçleri burada kızartın.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, kızaran piliçlere katıp kavurun.
Soğanlar ölünce de kabuksuz doğradığınız domatesleri karıştırın.
Tuz ve baharat ekleyip suyu katın; 1,5saat kaynatıp sıcak olarak servis edin.
1saat kaynattıktan sonra içine minik doğradığınız patatesleri de katın, pişsinler.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri