Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Patatesli Yahni
Pratik Patatesli Yahni Tarifi

Malzemeler

500 gr kuzu kuş başı
4 adet patates
4 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi

Soğanları ortadan ikiye bölerek, uzunlamasına; patatesleri de küp küp doğrayın.
Tencerede tereyağını eritip, soğanları birkaç dakika kavurun.
Tuz, karabiber ve şekeri ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Kuşbaşı etleri ekleyip, 5-6dk kadar çevirin.
3 su bardağı su koyarak patates ve yeşil biberleri ekleyin.
30 dakika daha kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri