Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Patatesli Yahni
Pratik Patatesli Yahni Tarifi

Malzemeler

500 gr kuzu kuş başı
4 adet patates
4 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi

Soğanları ortadan ikiye bölerek, uzunlamasına; patatesleri de küp küp doğrayın.
Tencerede tereyağını eritip, soğanları birkaç dakika kavurun.
Tuz, karabiber ve şekeri ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Kuşbaşı etleri ekleyip, 5-6dk kadar çevirin.
3 su bardağı su koyarak patates ve yeşil biberleri ekleyin.
30 dakika daha kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'den lezzetli bir çorba tarifi...

Crowne Plaza Hotel'in Souf Chef'inden Alman mutfağının vazgeçilmez çorbalarından olan Kremalı Patates Çorbası tarifi.. Nisan ayında tadılabilecek...

Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzün.

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri