Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Patatesli Yahni
Pratik Patatesli Yahni Tarifi

Malzemeler

500 gr kuzu kuş başı
4 adet patates
4 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi

Soğanları ortadan ikiye bölerek, uzunlamasına; patatesleri de küp küp doğrayın.
Tencerede tereyağını eritip, soğanları birkaç dakika kavurun.
Tuz, karabiber ve şekeri ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Kuşbaşı etleri ekleyip, 5-6dk kadar çevirin.
3 su bardağı su koyarak patates ve yeşil biberleri ekleyin.
30 dakika daha kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir diyet tatlısı...

Hindi kıymayı derin bir kaseye alarak rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmeği ilave edin.

Yemekevi.tv'de sofraların vazgeçilmezi bir çorba tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın yaptığı brokoli çorbasını çok beğeneceksiniz.

Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri